Over ons

Professioneel, ambitieus, positief, samenwerken

De professionaliteit uit zich in een strakke organisatie, die ernaar streeft om onze klanten optimaal te bedienen met kwalitatief perfecte trostomaten.

De Kabel is een groeiend bedrijf en om als bedrijf verder te groeien, moeten onze medewerkers zich verder ontwikkelen en dus ambitieus zijn.

Het telen van een topproduct, hard werken en strak organiseren gaan gelukkig heel goed samen met een positieve sfeer en instelling binnen het bedrijf.

Tot slot werken we bij Kwekerij De Kabel heel graag samen. Samenwerking tussen medewerkers binnen het bedrijf, maar ook met collega's en ketenpartners buiten het bedrijf staan bij ons hoog in het vaandel.

Succes bereik je samen!

Onze pijlers

 • 1. Jaarrond topkwaliteit

  In de belichte kas worden jaarlijks in oktober de jonge plantjes gepoot. Rond de kerstdagen kunnen we hier de eerste trostomaten weer van oogsten. De onbelichte kassen worden in december en januari opnieuw geplant. De oogst begint hier in de maand maart. Door een optimaal klimaat na te streven en de juiste hoeveelheid water en mest te geven aan onze planten kunnen we jaarrond een smaakvol en kwalitatief hoogstaand product leveren.

 • 2. Duurzaamheid

  Op ons bedrijf wordt jaarrond en maximaal biologisch geteeld. Dat wil zeggen dat natuurlijke vijanden van de plagen waar wij last van hebben, worden ingezet. Hierdoor kunnen de plagen op een natuurlijke wijze worden bestreden.
  Verder wordt er voor de bestuiving gebruik gemaakt van hommels.

 • 3. Certificeringen

  Natuurlijk hebben we alle benodigde certificaten. Global G.A.P. (voedselveiligheid) en GRASP (arbeidsomstandigheden), maar ook Tesco Nuture en Field to Fork van Marks & Spencer hebben we behaald.

 • 4. Verkoop en marketing

  De verkoop en marketing van onze tomaten verloopt via Prominent en DOOR Partners B.V. Deze verkoopdochter maakt onderdeel uit van coöperatie DOOR U.A.

Prominent - Dé tomatenspecialist

Kwekerij De Kabel is lid van Telersvereniging Prominent.

De telers van het merk Prominent kweken van generatie op generatie topkwaliteit trostomaten, met hulp van de natuur. Daarvoor selecteren ze met zorg de beste rassen en zetten de telers hun tijd en energie op een efficiënte manier in. Dit alles tezamen levert jaarrond de lekkerste trostomaten op.

In 1995 werd de vereniging opgericht door zes ondernemende telers. Inmiddels is Prominent uitgegroeid tot een club van 29 telers met in totaal 360 hectare tomaten. Door de omvang en flexibiliteit kunnen de telers goed inspelen op de wensen van afnemers en eindklanten.