Trostomaten

We willen u gezond laten genieten van onze overheerlijke tomaten!

Het unieke Bliss tomaatje!

Kwekerij De Kabel teelt aan de Zijtwende jaarrond het unieke Bliss trostomaatje! Bliss is een mini-pruimtrostomaat met een heerlijke aromatische frisse smaak. De stevige bite, ovale vruchtvorm en glanzende dieprode kleur zorgen ervoor dat Bliss echt een smaakbeleving is. We zeggen niet voor niets: “BLISS, Pure pleasure, Pure taste!”

Gezond en lekker

Naast Bliss telen we bij Kwekerij De Kabel cherry pruim trostomaten genaamd Jaxx. De Jaxx tomaatjes zijn heerlijk in salades en om te grillen. Op onze locatie aan de Kreekrug telen we Classico trostomaten. Deze heerlijk frisse en sappige tomaten doen het erg goed op brood en in een salsa of salade.

Bewaartips

BEWAAR DE TOMAAT NIET IN DE KOELKAST

Na aankoop leggen de meeste mensen tomaten vaak meteen in de koelkast, maar dat is helemaal niet verstandig. Het advies om tomaten juist niet gekoeld te bewaren, is bij weinig consumenten bekend.
Buiten de koelkast blijft een tomaat lekkerder van smaak. De moleculen die de smaak bepalen, breken door de kou langzaam af. Een tomaat buiten de koeling behoudt langer zijn voedingsstoffen en blijft langer sappig en vitaal.

OP KAMERTEMPERATUUR

Consumenten kunnen tomaten dus beter op kamertemperatuur bewaren, bijvoorbeeld op de fruitschaal. Maar leg ze niet te dicht bij bananen, appels of peren. Deze vruchten bevatten ethyleen en dat kan het rijpingsproces van de tomaat juist versnellen. Tomaten zijn wel goed te bewaren samen met paprika’s, komkommers en aubergines.

Recepten

WE LOVE TOMATOES

De trostomaat is een gezond ingrediënt met een pure smaak. Je kunt deze veelzijdige groente koken, grillen, bakken én snacken. De puurheid en authenticiteit van de tomaat laten je zintuigen prikkelen. Bekijk de film The simple truth.

Kijk voor heerlijke recepten op de website van Prominent.

Eet smakelijk!